EN - FR  - NL

 

EN - FR  - NL

    19 > 29 SEPTEMBER 2015  18 Concerten in Waterloo, Glabais & Brussel
 
PROGRAMMANL_PROGRAMA.htmlNL_PROGRAMA.htmlshapeimage_11_link_0
MUSICINL_MUSICI.htmlNL_MUSICI.htmlshapeimage_12_link_0
TICKETINFONL_TICKET_INFO.htmlNL_TICKET_INFO.htmlshapeimage_13_link_0
FOTO’SNL_FOTOS.htmlNL_FOTOS.htmlshapeimage_14_link_0
MASTERCLASSNL_MASTERCLASS.htmlNL_MASTERCLASS.htmlshapeimage_15_link_0
TENTOONSTELLINGENNL_TENTOONSTELLING.htmlNL_TENTOONSTELLING.htmlshapeimage_16_link_0

WATERLOO - CENTRE

Bld Henri Rolin 5A 1410 Waterloo

02 351 00 30  ibiswaterloo@cgmhotels.com


10% Korting

Op een kamer met ontbijt voor de bezoekers van het festival


(enkel op vertoon van een inkomticket.  Reservatie rechtsreeks bij het hotel per telefoon of email)

Editoriaal
Word dronken van muziek – of ze nu klassiek, romantisch of jazzy is – en grijp zonder terughoudendheid de gelegenheid die de 20ste verjaardag-editie van het Festival Mozart u biedt!
Wederom verenigt het Festival een schare gerenommeerde musici om samen de muziek te dienen. Allemaal hebben ze de afgelopen 20 jaar bijgedragen tot het succes van het Festival: Abdel Rahman El Bacha, Hagaï Shaham, Jean-Claude Vanden Eynden, Daniel Blumenthal, Pascal Moraguès, Michel Lethiec, Alexander Dmitriev, Marc Grauwels ... om er maar een paar te noemen. Samen met enkele jonge veelbelovende musici – in het kader van het Young Artists Program – nodigen zij u uit voor een rijk en gevarieerd muzikaal gebeuren.
Tijdens deze jubileumeditie krijgt de tweehonderdste verjaardag van de Slag van Waterloo een speciale plaats, met de thema-concerten "1815", "Empereur" en "Joies & Brillance". Een mooie gelegenheid, vonden wij, om u ook een aantal minder bekende – ten onrechte! – muzikale parels te laten ontdekken.
Mozarts repertoire blijft uiteraard schitteren in het hart van het Festival. Maar er staat ook heel wat andere muziek op het programma. Mozart zou maar wat graag de affiche hebben gedeeld met Beethoven, Chopin, Schumann of Tchaikovsky. Wij brachten hen samen, voor uw en Mozarts plezier ... en dat van ons!
Zoals altijd is de St.-Pauluskerk in Waterloo de centrale locatie van het Festival. Daarnaast verwelkomen ook andere prestigieuze locaties onze concerten. Dit jaar zijn dat onder meer Flagey en het kasteel van Argenteuil. Het is in Argenteuil dat het startschot van deze feesteditie zal worden gegeven, met een pianistiek folie-programma "twintig handen voor twintig jaar"!
Tijdens de twee vorige festivaledities werd met de aanwezigheid van kunstschilder Marie Chimkovitch een brug geslagen tussen muziek en plastische kunst. Deze samenwerking wordt verdergezet én uitgebreid: ook een tweede kunstenares – Mélody Boulaert – gaat de uitdaging aan om een artistieke hommage te brengen aan de muziek. De ter plaatse gecreëerde schilderijen, tekeningen en collages kunt u ontdekken voor en na de concerten of tijdens de pauzes.
Ook meester vioolbouwer Fabien Gram stelt terug tentoon. Zijn nieuwste instrumenten zijn niet alleen te zien maar ook te horen tijdens de concerten: ze zullen worden bespeeld door de musici van het festival.
Nieuw dit jaar is de aanwezigheid van een componist in residence: onze gast is Nicolas Bacri. Met zijn muziek gaat hij een dialoog aan met Mozart. En daarbij is ook de creatie van een nieuw werk voorzien!
En last but not least : ook de kinderen zullen in de watten worden gelegd dankzij de steun van het Cultureel Centrum van Waterloo. 4 concerten zullen voor hen worden georganiseerd in de église Saint- Paul, en daarbovenop nog eens een muzikaal moment op de St. Johns International School. Wat de volwassenen betreft, in aanvulling op de reeds genoemde concertlocaties, zullen zij ook kunnen genieten van de charmante église Saint-Pierre in Glabais, en van de majestueuze koepelzaal van het Sint-Jans Berchmanscollege in Brussel.
Het Festival is er ook digitaal voor u. Op de website van het Festival (www.festival-mozart.be) en op de facebook-pagina (www.facebook.com/Festival.Mozart) vindt u foto’s, korte video-interviews met muzikanten en informatie over de geprogrammeerde werken. Neem zeker een kijkje!
20 jaar geleden creëerden Jerrold Rubenstein, Dalia Ouziel en Vladimir Mendelssohn het Mozart Festival. Hun voorbeeld is nog steeds een bron voor inspiratie. We zijn dan ook heel blij dat zij ons op deze feesteditie zullen vergezellen.
Daniel Rubenstein , Artistiek directeur
http://www.festival-mozart.behttp://www.facebook.com/Festival.Mozartshapeimage_17_link_0shapeimage_17_link_1